Blåbærturen

20130721-154255.jpg

Endelig var det tid for å dra ut på blåbærtur igjen! I går formiddag bestemte jeg meg nemlig for å gå ut på årets første blåbærtur. Jeg synes det er kjempekoselig å gå ut på blåbærturer, de minner meg om barndommen da vi gikk ut på blåbærtur på sensommeren og plukket bær, og drakk kaffe og spiste kaker ute i skogen. Fra barndommen husker jeg også mange fortellinger og sanger om blåbærturer, om Putte i blåbæskogen og Teskjekjerringa på blåbærtur – og sangen om blåbærturen. Særlig Putte i blåbærskogen likte jeg godt. Og ikke minst husker jeg mange flotte blåbærturer med mine egne barn da de var små.

Så i går, da gikk jeg til ett av mine faste steder, der jeg nesten alltid pleier å finne blåbær. Det var blåbær der i år også, men ikke så mye som det ellers pleier å være, det virket som det var veldig tørt ute i skogen nå. Ca 1,5 kilo fikk jeg plukket med meg hjem, og det er jeg veldig godt fornøyd med. For ute i skogen var det skikkelig hett, og det var ikke så lenge jeg holdt ut før jeg holdt på å koke over. Det fristet for en gangs skyld ikke å sitte ute i blåbærskogen og drikke kaffe, siden det var så varmt. Etter å ha plukket blåbær, må det naturligvis lages pannekaker med blåbærsyltetøy! En virkelig sommerfavoritt hos meg, og i går var det stor stemning her, da pannekaker med sesongens første nyrørte blåbærsyltetøy kom på bordet!

20130721-194605.jpg

20130721-194620.jpg

PANNEKAKER
4 porsjoner

3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5-6 dl melk
2 egg
1 ss smør – smeltet.

Bland alt sammen til en jevn røre. La røren svelle i 30 min. Stek på stekepanne på middels varme. Ca 1 dl røre pr pannekake.

RØRT BLÅBÆRSYLTETØY
4 dl blåbær
1 dl sukker
Alt røres godt sammen.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply