Blåbærturen

20130721-154255.jpg

Endelig var det tid for å dra ut på blåbærtur igjen! I går formiddag bestemte jeg meg nemlig for å gå ut på årets første blåbærtur. Jeg synes det er kjempekoselig å gå ut på blåbærturer, de minner meg om barndommen da vi gikk ut på blåbærtur på sensommeren og plukket bær, og drakk kaffe og spiste kaker ute i skogen. Fra barndommen husker jeg også mange fortellinger og sanger om blåbærturer, om Putte i blåbæskogen og Teskjekjerringa på blåbærtur – og sangen om blåbærturen. Særlig Putte i blåbærskogen likte jeg godt. Og ikke minst husker jeg mange flotte blåbærturer med mine egne barn da de var små.

Så i går, da gikk jeg til ett av mine faste steder, der jeg nesten alltid pleier å finne blåbær. Det var blåbær der i år også, men ikke så mye som det ellers pleier å være, det virket som det var veldig tørt ute i skogen nå. Ca 1,5 kilo fikk jeg plukket med meg hjem, og det er jeg veldig godt fornøyd med. For ute i skogen var det skikkelig hett, og det var ikke så lenge jeg holdt ut før jeg holdt på å koke over. Det fristet for en gangs skyld ikke å sitte ute i blåbærskogen og drikke kaffe, siden det var så varmt. Etter å ha plukket blåbær, må det naturligvis lages pannekaker med blåbærsyltetøy! En virkelig sommerfavoritt hos meg, og i går var det stor stemning her, da pannekaker med sesongens første nyrørte blåbærsyltetøy kom på bordet!

20130721-194605.jpg

20130721-194620.jpg

PANNEKAKER
4 porsjoner

3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5-6 dl melk
2 egg
1 ss smør – smeltet.

Bland alt sammen til en jevn røre. La røren svelle i 30 min. Stek på stekepanne på middels varme. Ca 1 dl røre pr pannekake.

RØRT BLÅBÆRSYLTETØY
4 dl blåbær
1 dl sukker
Alt røres godt sammen.

Legg inn en kommentar

%d