Sveler

20130717-225330.jpg
Jeg fikk et hyggelig “stikk-innom- besøk” denne onsdagskvelden, og da var det bare å diske opp med noe i en fei. Det måtte bli sveler, eller lapper, som vi kalte det hjemme. Sveler hørte sommeren til, og ble ofte laget når vi fikk kaffegjester ute i hagen. Eller de ble tatt med i kurven ut på tur. Sveler er enkelt og greit, – det er et raskt laget bakverk. Og det er også bakverk som de fleste liker. Ellers så minner sveler meg om ferjer og båtliv. Det å sitte på en ferje og spise sveler og drikke kaffe når en f eks er på vei over fjorden, er vel en av de bedre måter en kan tilbringe slik reisetid på.

SVELER (LAPPER)

2 stk egg
1 dl sukker
3 dl kefir/kulturmelk
4 dl hvetemel
1 ts natron
1 krm salt

Bland egg, sukker og kulturmelk. Ha i det tørre og rør til en klumpefri røre.
La røren svelle en halvtime. Stekes på stekepanne, ha i litt smør pannen. Ta et par spiseskjeer med røre for hver svele, og stek til de er lys brune på hver side.

20130717-225228.jpg

20130717-225246.jpg

Oppskrift fra Klikk.no

Legg inn en kommentar

%d