Hjemmelaget iskrem i sommervarmen

20130707-001236.jpg

Her om dagen hadde jeg venninneklubb, og serverte blant annet denne kaken med ritzkjeks og valnøtter. Siden det bare benyttes eggehviter i kakerøren, ble jeg plutselig sittende med 6 eggeplommer for mye, og da jeg ikke er så bevandret uti oppskrifter som kun har eggeplommer som ingrediens, måtte jeg spørre venninneklubben til råds. Og det manglet ikke på gode forslag til hvordan benytte 6 eggeplommer til overs, ett av dem var å lage iskrem.

Og i dag skred jeg derfor til verket: Å lage hjemmelaget iskrem! Noe jeg nesten ikke tror jeg har gjort før. Og det viste seg å være veldig enkelt. Her er oppskriften:

HJEMMELAGET ISKREM

6 eggeplommer
100 g sukker
1 kartong fløte 3 dl
1 vaniljestang

Pisk egg og sukker til eggedosis. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en skarp kniv. Ha frøene i eggedosisen. Pisk fløten stiv. Rør inn eggedosisen og bland godt. Has i en dessertskål e.l, og sett i fryseren noen timer.

Isen smake kjempegodt i sommervarmen! Og jeg vet om noen unger her i gården som blir kjempefornøyde når de kommer hjem i morgen og finner ut at vi har hjemmelaget iskrem i fryseren!
Her er forresten noen supre tips fra Klikk til hvordan man kan bruke eggeplommer til overs. Klikk på linken:
Eggeplommer til overs

Her er også et godt forslag, oppskrift på gullkake:
Gullkake

20130707-001258.jpg

20130707-001338.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: