Nesten som å møte igjen en gammel venn

20130626-213404.jpg

Jeg driver og leter i bokhylla etter en nyinnkjøpt kokebok, da øynene mine plutselig faller på denne boka: Min gamle og gode skolesangbok! Å se igjen den gamle skolesangboka er nesten som å møte igjen en gammel venn. Den får meg til å huske sangtimene på skolen der vi sang av full hals fra sangboka. Noen ganger spilte vi også sangene i boka på blokkfløyte. Den store sangfavoritten var uten tvil Jeg plukker fløjlgræs, den sang vi nesten hver sangtime. Og så sang vi fra boka når vi øvde til juleavslutningene i kirken der vi var med på å synge julen inn. “O helga natt” var vanskligst, den måtte vi øve mye på. Når jeg ser i boka nå, så slår det meg hvor utrolig mange vår- og sommersanger det er i den. Det var mest disse vi sang i sangtimene på skolen tror jeg, jeg kan ihvertfall ikke huske at vi hadde noe særlig fokus på de typisk norske sangene. Det er virkelig mange fine sanger sanger i boka, Sommerfuglen, og Aftensang om våren har jeg skrevet om før. Og her jeg sitter får jeg lyst til å synge to sanger som jeg ikke har hørt på mange år – “Se Norges blomsterdal” og “Uti vår hage där växa blå bär”. Nå for tiden preges allsangen på skolen av helt andre og mye mer moderne sanger, men det er en og annen sangskatt å ta med seg fra gamle skolesangbøker også.

Og hvis du trykker her, kan du høre den fine sangen “Uti vår hage där växa blå bär”.

20130626-213415.jpg

20130626-214929.jpg

2 kommentarer

  1. Den hadde vi også! Vi hadde sangtime hver lørdag. (Ikke noe lørdagsfri den gangen). Vi hadde en “frøken” som hadde den nydeligste sangstemme og sangtimene var ukas høydepunkt. “Jeg plukker fløjsgræs” var en av mine store favoritter også. Min danske mor elsket også den sangen. Jeg ha også sangboka et sted. Og så samler jeg Thorbjørn Egners leseverk som også vekker glade minner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: