Dagen for forberedelser

I går kveld drev jeg og forberedte meg litt til førstkommende helg. Da skal jeg nemlig på en reunion, dvs at jeg skal møte igjen gode venner fra ungdomsårene, venner fra riktig gamle dager med andre ord. I mine unge dager var jeg aktivt med i et roverlag innen speiderbevegelsen, og året rundt dro vi på turer og leirer, og hadde mange andre sammenkomster, – det er veldig mange gode minner. Og det er disse vennene jeg skal møte igjen nå til helga. Jeg gleder meg, det skal bli veldig hyggelig å se dem igjen! Her et bilde fra den tiden:

20130529-235523.jpg
Min oppgave til reunionen er å bake kaker, og det har jeg gjort i kveld. Jeg bakte både Farmors fantastiske sjokoladekake som du kan finne oppskrift på her, og en helt enkel kringle.

20130530-063154.jpg

Her er oppskriften til kringlen:

GOD KRINGLE

6 dl melk
50 g gjær
1 kg hvetemel
125 g sukker
1 ts salt
1 ts kanel
3 ts malt kardemomme
1 egg lett pisket
125 g smør skåret i terninger
Egg til pensling

Fyll: kanel, sukker og smør.
Hakkede mandler oppå.
Ovn 200 grader i 25 minutter.

Varm melka til 37 grader. Bland inn gjær. Bland mel, sukker, kardemomme, kanel og salt og rør det inn i melkeblandingen evt ha alt i en kjøkkenmaskin. Bland inn egg og smøret. Elt til en smidig deig. Dekk deigen med et håndkle og la den heve en times tid. Kjevle en lang bred leiv av deigen og smør inn fyllet. Rull sammen til en kringle, og klipp den med saks og lag en klippekrans. La den etterhvert på et lunt sted i 25 minutter. Pensle på egg og strø på hakkete mandler. Stek midt i ovnen på 200 grader til den er gyldenbrun ca 25 minutter. Smaker godt med melis rørt ut i litt sitronsaft oppå.

Legg inn en kommentar

%d