En tur rundt i parken

Jeg tilbringer pinsedagene i min gamle hjemby Lillehammer, og i går gikk jeg en lang tur i flott vær rundt om i byen, og endte tilslutt opp i Søndre park, byparken i Lillehammer som ligger sør i Storgata. Der satt jeg en lang stund på Parkkafeen og nøt stemningen og koste meg med is og kaldt drikke i den etterlengtede sommervarmen. Søndre park er en vakker liten park, med gamle trær, vann, skulpturer, en musikkpaviljong og en parkkafe i funkisstil. Parken ble anlagt i 1880/90-årene som et pryd/ og promenadeanlegg, og er aksialt oppbygget mellom Lillehammer kirke (bygget 1882) og Den høyere almueskole(bygget i 1858). Inngang, trapper, fontenen og dam ble plassert i denne aksen. Senere ble sinkskulpturen “Leda med svanen” også plassert i aksen.

Søndre park er vel verdt er besøk, og i går i det nydelige pinseværet var det skikkelig fint der.

Lillehammer videregående skole
Lillehammer videregående skole

På vei inn i Søndre park
På vei inn i Søndre park

Utsikt mot den videregående skolen
Utsikt mot den videregående skolen

Leda med svanen
Leda med svanen
Ender i parken...
Ender i parken…

Et forfriskende bad
Et forfriskende bad

Parkkafeen
Parkkafeen
Lillehammer kapell
Lillehammer kapell
Lillehammer kirke
Lillehammer kirke

Legg inn en kommentar

%d