Bokglede

20130511-095637.jpg

“Den som eier en hage og en boksamling mangler intet”
Cicero

Et virkelig sannhetens ord fra den gode gamle Cicero der, og jeg er heldig som har begge deler – både en hage og en boksamling! Og her ser du bokhylla der flesteparten av mine bøker er samlet. Bokhylla er som et skattkammer med alle mulige slags bøker. Både romaner, diktsamlinger, hage- og naturbøker, oppslagsverk, antikvariske bøker, mystiske bøker, selvutviklingsbøker, og mye mye mer – finnes i bokhylla. Jeg har stor glede av boksamlingen, og leser mye fra den. Både i romanene, diktsamlingene og i de mange kunnskapsbøker og oppslagsverk som jeg har. Bokhylla er litt uorganisert med bøkene hulter til bulter, men det fungerer helt greit. Noen tror at boka går nedenom og hjem etter at e-bøker og leserbrett er blitt mer utbredt. Men der tror ikke jeg. Det er så mye mer givende å lese i en bok som et fysisk produkt enn på en skjerm, og jeg er overbevist om at fysiske bøker også vil finnes i fremtiden.

Til slutt noen kloke ord fra forfatteren og nobelprisvinneren Hermann Hesse:

Blant de mange verdener som mennesket ikke har fått i gave av naturen, men har skapt på egen hånd, er bøkenes verden den største.

Folk analyserer så mye at de ikke kommer inn til selve kjernen i hva de leser, de står ved porten og famler med sine tusen nøkler uten å være klar over at porten i virkeligheten ikke er låst.

20130511-095651.jpg

20130511-095659.jpg

20130511-095705.jpg

2 kommentarer

  1. Bøker er en stor glede! Jeg tror heller ikke at elektroniske varianter noen gang vil ta over for fysiske bøker selv om de tar plass og samler støv. Mine bøker og bokhyller (og mangel på bokhyller) er et tilbakevendendre tema i min blogg 🙂

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: