En gammel bakebok og en oppskrift

20130507-214008.jpg

På en nettauksjon her om dagen kjøpte jeg en gammel bakebok, – Alle kvinners kaker – fra 1958. I bakeboka var det virkelig mange forskjellige oppskrifter på ulike typer bakverk- formkaker, bløtkaker, småkaker, eplekaker, vafler, vannbakkels – bare for å nevne noen. Enkelte av oppskriftene var litt utdaterte, mens andre så veldig bra ut. Jeg kommer nok til å prøve noen av dem etterhvert, og legge oppskriftene ut på bloggen. Her er en oppskrift fra boka, – oppskrift på en enkel og grei eplekake.

ENKEL EPLEKAKE

4 1/2 dl hvetemel
3/4 dl sukker
1 ts bakepulver
1ts vaniljesukker
4 ss smør
Vel 1 dl melk

4-5 epler, gjerne litt syrlige
1/2 dl sukker
1 – 2 ts kanel
2 ss rosiner ( kan sløyfes)

Stekes på 175 grader i 35 minutter.

Ha bakepulver og sukker i melet. Smøret smuldres i, og melken blandes inn i deigen. La den hvile minst et kvarter i kjøleskap. 2/3 av deigen kjevles ut til en rund leiv og legges i en form med løs bunn.
Vask eplene, og riv de på et grovt rivjern, bre massen utover i et jevnt lag oppå deigen i formen. Strø på sukker, kanel og evt rosiner. Resten av deigen kjevles ut til lokk som passer til formen. Legg oppå og klem godt til rundt kanten. Kaken pensles oppå med melk, prikkes og stekes nederst i ovn på 175 grader i ca 35 min. I stedet for å lage lokk kan resten av deigen skjæres i strimler og legges oppå i rutemønster.

Trykk her for å printe oppskriften

20130507-214051.jpg
På kaken på bildet skar jeg eplene i båter, i stedet for å rive dem med rivjern:).

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: