Viktig med naturkunnskap

20130501-213031.jpg

Her om dagen var ungene i gata ute på en liten safari; de var på utkikk etter innsekter og biller som de kunne studere litt nærmere i innsekts-settet sitt. Et innsekts-sett består blant annet av en boks med et forstørrelsesglass, der man kan putte innsekter oppi, for å få forstørret dem slik at de kan utforskes litt nærmere. Og jeg måtte natuligvis ta meg en tur ut, for å slå av en prat med ungene om innsektsjakten, og for å ta en titt på innsektene de fant.

Ser du forresten tusenbenet? (som fikk hestehov som mat)

20130501-213023.jpg

Det å gi barn et grunnlag for naturkunnskap tror jeg er av veldig stor verdi. Hvis man har kunnskap om naturen, så tror jeg også at man automatisk vil være opptatt av å verne og beskytte den. Naturen vår er sårbar, og den må beskyttes. Og for å få til det, så må vi ha kunnskap om den.
Etter min mening er det kjempeviktig å lære barn om naturen, lære dem f eks blomstenes-, fuglenes- og fiskens navn. Dette vil de kunne ha glede av hele livet. Det er så mye spennende å lære om naturen, og det er også veldig mye spennende å oppleve ute i naturen. Jeg har fått med meg en god del naturkunnskap opp gjennom årene, og synes fortsatt det er fint å kunne navnet på våre vanligste markblomster, og kunne vite om de er giftige eller ikke. Og det er veldig fint å kunne navnet på sopper og fisker. Fugler er jeg ikke så god på, men det har jeg bestemt meg for å lære. Jeg har også prøvd å lære mine egne barn naturkunnskap, og har tatt dem med ut på mange ulike opplevelser ute i naturen, f eks kanoturer, fisketurer og fotturer i fjellet. Om naturkunnskapen sitter vet jeg ikke, men det jeg vet er at de har alle har blitt veldig glade i å ferdes utendørs.

Her et tips til en kjempefin gave til barn:
National Geographics mikroskopsett 47 deler

20130501-214806.jpg

Legg inn en kommentar

%d