Viktig med naturkunnskap

20130501-213031.jpg

Her om dagen var ungene i gata ute på en liten safari; de var på utkikk etter innsekter og biller som de kunne studere litt nærmere i innsekts-settet sitt. Et innsekts-sett består blant annet av en boks med et forstørrelsesglass, der man kan putte innsekter oppi, for å få forstørret dem slik at de kan utforskes litt nærmere. Og jeg måtte natuligvis ta meg en tur ut, for å slå av en prat med ungene om innsektsjakten, og for å ta en titt på innsektene de fant.

Ser du forresten tusenbenet? (som fikk hestehov som mat)

20130501-213023.jpg

Det å gi barn et grunnlag for naturkunnskap tror jeg er av veldig stor verdi. Hvis man har kunnskap om naturen, så tror jeg også at man automatisk vil være opptatt av å verne og beskytte den. Naturen vår er sårbar, og den må beskyttes. Og for å få til det, så må vi ha kunnskap om den.
Etter min mening er det kjempeviktig å lære barn om naturen, lære dem f eks blomstenes-, fuglenes- og fiskens navn. Dette vil de kunne ha glede av hele livet. Det er så mye spennende å lære om naturen, og det er også veldig mye spennende å oppleve ute i naturen. Jeg har fått med meg en god del naturkunnskap opp gjennom årene, og synes fortsatt det er fint å kunne navnet på våre vanligste markblomster, og kunne vite om de er giftige eller ikke. Og det er veldig fint å kunne navnet på sopper og fisker. Fugler er jeg ikke så god på, men det har jeg bestemt meg for å lære. Jeg har også prøvd å lære mine egne barn naturkunnskap, og har tatt dem med ut på mange ulike opplevelser ute i naturen, f eks kanoturer, fisketurer og fotturer i fjellet. Om naturkunnskapen sitter vet jeg ikke, men det jeg vet er at de har alle har blitt veldig glade i å ferdes utendørs.

Her et tips til en kjempefin gave til barn:
National Geographics mikroskopsett 47 deler

20130501-214806.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply