En rolig helg

Denne helga har jeg stort sett holdt meg i ro på grunn av en kraftig forkjølelse, så det har ikke blitt den helt store aktiviteten. Men det har likevel vært en fin og vårlig helg, ihvertfall på lørdag. Da skinte solen fra skyfri himmel, og innbød til litt hageaktivitet tiltross for min noe reduserte form.
Her er noen glimt fra helga:

Litt blomster utenfor huset
Jeg har vært en tur innom Plantasjen og handlet litt, og da ble det naturligvis med noen blomster hjem. Her har jeg plantet i et par potter, og pyntet litt opp utenfor huset:

20130428-202956.jpg Jeg kjøpte også med noen frøposer, selv om det foreløpig er altfor tidlig å så her – ihvertfall på friland. Noen av frøene skal jeg så på naturtomta på hytta på Sørlandet, så får vi håpe at det blir fullt opp av både blomster og humler der i løpet av sommeren.

20130428-203022.jpg

Alle fugler små de er kommet nå tilbake
Nå på våren har besøket på fuglebrettet virkelig tatt seg opp. Det har vært massevis av fugler her i løpet av helga, deriblant linerlen som jeg så for første gang i år på lørdag. Mange av fuglene jeg har sett her vet jeg ikke navnet på, så fugleboken måtte frem fra bokhylla. Jeg prøvde å ta bilde av alle fuglene på en gang, men de stakk hver gang jeg nærmet meg vinduet.

20130428-203033.jpg
Her en link som viser noen av våre vanligste trekkfugler, og når de kommer tilbake:
Noen av våre trekkfugler

Norsk hagetidend – et høydepunkt
Når en er i redusert form og må holde seg inne, er det OK å lese litt. Og i går kom Norsk hagetidend i posten. Det er alltid artig å lese bladet, – veldig mange fine hager og inspirasjon til dyrking. I denne månedens utgave har jeg lest om dammer i hagen, om en lyng- og
en vårhage, og om dyrking av mat i hagen. Inspirert av bladet, gikk jeg for å sjekke om geogineknollene mine hadde overlevd vinteren. Og det så ut til å ha gått veldig bra, det blir nok geoginer i hagen her i sommer også!

20130428-203639.jpg

Baking
Det ble også litt baking denne helga, og valget falt på vaniljesnurrer, et bakverk som ligner på kanelboller bare at det er vanilje og ikke kanel i “svingene” Selv om smakssansen er noe redusert smakte det likevel godt med en vaniljesnurre med en kopp te til.
Oppskrift vaniljesnurrer

20130428-203535.jpg

Og nå venter et par dager med jobb, før det blir noen nye fridager på meg.

Ønsker alle en kjempefin uke!

Bodil:)

Legg inn en kommentar

%d