Vaniljesnurrer

20130427-234457.jpg
Her er en oppskrift på vaniljesnurrer, det er et bakverk som ligner på kanelboller bare at det er vanilje i “svingene”. Bakverket er et fint alternativ hvis en har lyst på en variasjon fra de tradisjonelle kanelbollene. Smaker kjempegodt litt lunkne med melis og kakestrøssel oppå.

VANILJESNURRER

150 g margarin eller smør
5 dl melk
50 g gjær (eller en pakke tørrgjær)
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 1/2 liter hvetemel (ca 1 kg)

Fyll: 6 ss vaniljesukker
og 3-4 ss smør

Pensle med 1 egg
Ovn 250 grader i 8 -10
minutter

Varm melk til fingervarmt og smuldre i gjæren. Rør godt. Smelt smøret og ha i. Blant i sukker, kardemomme og hvetemel og melkeblandingen i en bakebolle og rør til den er smidig. Ha deigen på bakebordet, med resten av melet, og kna den godt sammen. Heves på et lunt sted. Når deigen er hevet, ta den ut av bakebollen og kjevle den til en avlang flat leiv. Bruk mer mel om nødvendig. Smør utover smør, dryss på godt med vaniljesukker, og rull sammen. Del i passe store vaniljeboller og legg på en stekeplate. Heves igjen, og pensles med egg.

Tips: Ønsker du heller vanlig vaniljekrem i bollen benytt Piano vaniljekrem, eller pulver rørt ut med halvparten av melken. Bres utover leiven før den rulles sammen.

20130427-234515.jpg

20130427-235559.jpg

Legg inn en kommentar

%d