Mange spennende foto-apper

Jeg har lyst til å gi noen tips til gode IPhone/ IPad foto-apper i blogginnlegget mitt i dag. Jeg blogger jo nesten bare fra IPhone/ IPad, og det finnes utrolig mange bra foto-apper som en kan benytte seg av for å få fine bilder ut på bloggen. Jeg liker å variere bildene innimellom, og mulighetene er mange når det finnes så mange apper å velge blant. Jeg har lastet ned flere forskjellige, som jeg bruker litt om hverandre, – noen av dem koster noen få kroner. Jeg bruker nesten bare bilder som ligger i “Kamerarull” eller “Bilder” på IPhone/IPad og laster inn i appen derfra, dvs. at jeg sjelden tar bilder direkte fra appen. Jeg laster bilder fra speilreflekskameraet over til IPad, og ved å bruke noen av de appene som er nevnt nedenfor, kan de få både Instagram-format og utseende. Her er mine foto-app favoritter:

Photogene
Det er dette verktøyet jeg bruker mest for bilderedigering, og da bruker jeg det på Ipad. (Finnes for Iphone også) Det er et veldig enkelt verktøy å bruke for å redigere, beskjære, forbedre, dekorere og dele bildene. Hvis et ellers så bra bilde f eks er blitt litt mørkt, pleier jeg å legge på litt dynamisk lys i Photogene, og kanskje beskjære litt. Det er videre også veldig lett å rotere, rette, og speilvende bildene med dette verktøyet. Eks på et før/etter-bilde redigert i Photogene:

20130426-174810.jpg

20130426-174830.jpg

Hipstamatic
Dette er en veldig bra app, som gir helt kvadratiske bilder. Kvadratiske bilder gjør det enkelt å dele bildet f eks på Instagram. Hippstamatic har mange forskjellige “linser” som kan velges, og som gir inntrykk av at bildene er tatt med et antikk- kamera. Her er et bilde tatt med Hipstamatic:

20130426-175249.jpg
Min favorittlinse i Hipstamatic er “Jane”, men dette bildet er ikke tatt med den.

Instant polaroid kamera (for IPad)
Husker du i gamle dager da det fantes Polaroid- kameraer, der bildene ble fremkalt direkte? Denne appen fungerer på samme måten, når du laster den inn ser den ut som et gammelt godt Polaroid- kamera, og en må vente litt før bildet fremkalles. Bildene lagres naturligvis i det originale Polaroid- formatet, men de kan justeres hvis de skal deles på Instagram. Det går også an å legge på tekst på bildet. Visste du forresten at en kan få kjøpt vanlige Polaroid- kameraer med printer nå for tiden også? (Ikke app, men vanlig kamera med tilhørende printer) Sjekk ut denne nettsiden:

Nettbutikk – Polaroid-kamera

Her er eks. på bilde fra Polaroid-appen:

20130427-121211.jpg

Picfx
Picfx gir kvadratiske bilder, og også disse er godt egnet til å deles, – f eks. på Instagram. Det fine med Picfx er at en kan velge over 100 forskjellige effekter på bildene, og en kan også legge på flere forskjellige effekter samtidig. På dette bildet har jeg brukt filter “Old school”:

20130426-181255.jpg

BeFuncy
En artig app med utrolig mange og spennende effekter; denne appen er visstnok veldig populær i App-store. På bildet har jeg brukt et “Pop-art”- filter:

20130426-181037.jpg
Dette bildet er forresten fra en gammel seter ved Nordseter, Lillehammer. Ved bruk av bilderedigeringsverktøyet er den gått fra å være falleferdig til plutselig å ha blitt litt “funky”:).

Camera+
Camera+ er et veldig godt tilleggskamera som har mange funksjoner som standardkameraet på Iphonen ikke har. F eks bedre fokus, lysregulering, zoom osv. Her et bilde jeg har tatt med Camera+. Også bildetekst og ramme (som ikke synes her) er lagt på i denne appen:

20130426-182613.jpg

Når det gjelder Instagrambilder, er det mulig å bestille print av disse f eks på dette nettstedet:
Firebox.com

Dette er som sagt mine favoritter, og de gir mange muligheter for å legge kjempfine bilder ut på bloggen. Det hadde vært veldig artig å høre om noen har noen andre gode bilde-apper å anbefale? Legg gjerne inn en kommentar i kommentarfeltet nedenfor:).

Ellers ønsker jeg alle en kjempefin vårhelg:)

Klem fra Bodil

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: