Formkake med sjokoladebiter

20130424-203602.jpg
Her er en oppskrift på en god og enkel formkake; formkake med sjokoladebiter. Den er veldig lett å lage, og er på en måte en sjokoladekake med en ny vri. Oppskriften har jeg hatt i kokeboka mi i mange år, og jeg fant den opprinnelig i en kassett med oppskriftskort – noe som fantes før i tiden. Da kunne man abonnere på oppskrifter, og fikk en bunke kort tilsendt i posten hver måned som ble plassert oppi kasetten. Det var alltid spennende når oppskriftene kom; det fikk virkelig fart på matlagingsinteressen og lysten til å prøve ut nye retter.

FORMKAKE MED SJOKOLADEBITER

2 egg
2 dl sukker
Revet skall av 1/2 sitron
2,5 dl mel
2 ts bakepulver
1 dl fløte (eller melk)
3 ss smeltet margarin
100 g grovhakket kokesjokolade (lys eller mørk)

Ovn 175 grader
Stekes ca 35 min

Grovhakk kokesjokoladen, og riv sitronskall og bland begge deler i melet. Ha i bakepulver. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn melblandingen i eggedosisen og ha i fløte og smør. Bland godt. Stekes i 35 min, prøv med en pinne om kaken er gjennomstekt. For å få et litt annerledes utseende på kaken, kan den vendes opp ned uten å ta bort formen etter steking, og serveres som en opp-nedkake.

20130424-203615.jpg

20130424-203630.jpg
20130424-203646.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

4 thoughts on “Formkake med sjokoladebiter

  1. mmm kjempegod og enkel å lage! Jeg byttet ut melk/fløte med vann, og jeg vet jo ikke om det er like godt som de med melk/fløte, men likevel ble den veldig god og saftig! Takk for oppskrift!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s