Formkake med sjokoladebiter

20130424-203602.jpg
Her er en oppskrift på en god og enkel formkake; formkake med sjokoladebiter. Den er veldig lett å lage, og er på en måte en sjokoladekake med en ny vri. Oppskriften har jeg hatt i kokeboka mi i mange år, og jeg fant den opprinnelig i en kassett med oppskriftskort – noe som fantes før i tiden. Da kunne man abonnere på oppskrifter, og fikk en bunke kort tilsendt i posten hver måned som ble plassert oppi kasetten. Det var alltid spennende når oppskriftene kom; det fikk virkelig fart på matlagingsinteressen og lysten til å prøve ut nye retter.

FORMKAKE MED SJOKOLADEBITER

2 egg
2 dl sukker
Revet skall av 1/2 sitron
2,5 dl mel
2 ts bakepulver
1 dl fløte (eller melk)
3 ss smeltet margarin
100 g grovhakket kokesjokolade (lys eller mørk)

Ovn 175 grader
Stekes ca 35 min

Grovhakk kokesjokoladen, og riv sitronskall og bland begge deler i melet. Ha i bakepulver. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn melblandingen i eggedosisen og ha i fløte og smør. Bland godt. Stekes i 35 min, prøv med en pinne om kaken er gjennomstekt. For å få et litt annerledes utseende på kaken, kan den vendes opp ned uten å ta bort formen etter steking, og serveres som en opp-nedkake.

20130424-203615.jpg

20130424-203630.jpg
20130424-203646.jpg

4 kommentarer

  1. mmm kjempegod og enkel å lage! Jeg byttet ut melk/fløte med vann, og jeg vet jo ikke om det er like godt som de med melk/fløte, men likevel ble den veldig god og saftig! Takk for oppskrift!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: