Et tankevekkende kunstverk

20130413-131223.jpg
Hvis du går gjennom Teatergata i Oslo, vil du kunne se et veldig interessant og tankevekkende kunstverk utenfor den nye regjeringsbygningen R6. Kunstverket heter “Grass Roots Square”, og er laget av koreaneren Do Ho Suh. Kunstverket består av tusenvis av mennesker i miniatyr, i ulike størrelser- alle unike- , som er plantet på bakken, under og mellom hellene utenfor regjeringsbygget. Jeg synes kunstverket er veldig flott! Det er ment å symbolisere mennesker som står sammen, og som løfter og bærer sammen. Det kan også symbolisere at et samfunn består av unike og forskjellige mennesker, som sammen blir et sterkt fellesskap. Det at kunstverket er plassert utenfor en regjeringsbygning, gjør at en også tenker i retning av demokrati, og vår styringsform som utgår fra folket.

20130413-131209.jpg

20130416-220111.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: