Kjempegode skolebrød

20130413-130714.jpg
Her om dagen så fikk vi skikkelig lyst på noe godt, og fant ut at vi skulle bake skolebrød. Det er år og dag siden vi laget skolebrød sist, og vi angret ikke – for skolebrødene smakte kjempegodt. Dette er en liten oppskrift – gir 12 -15 skolebrød alt avhengig av hvor store du ønsker dem. Det er også veldig lett å lage hjemmelaget vaniljekrem, og den smaker mye bedre enn den kjøpte.

HVETEDEIG TIL SKOLEBRØD
Ovn 225 grader

500 g hvetemel (ca 1 liter)
100 g sukker (ca 1 1/4 dl)
100 g margarin ( = 5 ss)
1 ts kardemomme
2,5 – 3 dl melk
50 g gjær

Varm melken til den er lunken. Rør ut gjæren i litt av den. Smelt smøret og ha det i melken. Rør inn mel, sukker, egg og kardemomme og tilslutt gjæren. Kna deigen godt og sett til heving til dobbelt volum. Dele deigen i 12 -15 boller, og trill de runde. Lag lag en dyp grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem.
Heves. Stek på 225 grader til skolebrødene er gyldne. Avkjøl og pynt med melis og kokos.

VANILJEKREM TIL FYLL

2,5 dl melk
2 ss hvetemel
2 stk eggeplommer
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Visp sammen melk, mel, eggeplommer og sukker i en kjele. Rør over middels varme til det tykner. La kremen bli kald og smak til med vaniljesukker.

20130413-130739.jpg

1 kommentar

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

  Varme hilsen,

  Elin
  Alleoppskrifter
  http://www.alleoppskrifter.no/

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: