Vårtanker

20130408-221354.jpg

Her for en tid tilbake plantet jeg Pelargonia-stiklinger, og skrev om det i dette blogginnlegget. Nå en måneds tid etter at jeg plantet dem, har det virkelig begynt å spire og gro i vinduet mitt. Det er et veldig vårlig og hyggelig skue. En av pelagoniaene som jeg plantet, ser også ut til å begynne å blomstre ganske snart. Her jeg bor er det nå i ferd med å bli skikkelig vår. Det lukter vår ute om kveldene, og det er livlig fuglesang i skogen utenfor huset. Og det blir lysere og lysere. Tiden akkurat nå er nydelig, og vi har også mye å se frem til når naturen nå etterhvert våkner mer og mer til liv.
Jeg vil prøve å leve i nuet og nyte denne fine tiden. Det vil kreve at jeg utvikler min oppmerksomhet her og nå, min oppmerksomhet mot nuet og øyeblikket. Og det er vanskelig, – for det er så lett å tenke på fremtiden og det en skal gjøre – alle planene. Eller fortiden for den saks skyld. Eller å gruble og tenke på det som skjer i hverdagen. Så det å leve fullt og helt i nuet er vanskelig og krevende, fordi en samtidig kommer i kontakt med seg selv og sine egne følelser på godt og vondt. Men fullstendig tilstedeværelse vil også være utviklende hvis en klarer det.

20130408-221407.jpg
En liten pelargonia som er i ferd med å begynne å blomstre.

20130408-221413.jpg
Og disse har overvintret fra i fjor.

1 kommentar

  1. Nydelige bilder og herlig sagt Bodil! Alt i gestalt går ut på å være her og nå – og jeg er så enig med deg! Ha en veldig fin vårdag! Klem fra Cecilie

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: