Vårtanker

20130408-221354.jpg

Her for en tid tilbake plantet jeg Pelargonia-stiklinger, og skrev om det i dette blogginnlegget. Nå en måneds tid etter at jeg plantet dem, har det virkelig begynt å spire og gro i vinduet mitt. Det er et veldig vårlig og hyggelig skue. En av pelagoniaene som jeg plantet, ser også ut til å begynne å blomstre ganske snart. Her jeg bor er det nå i ferd med å bli skikkelig vår. Det lukter vår ute om kveldene, og det er livlig fuglesang i skogen utenfor huset. Og det blir lysere og lysere. Tiden akkurat nå er nydelig, og vi har også mye å se frem til når naturen nå etterhvert våkner mer og mer til liv.
Jeg vil prøve å leve i nuet og nyte denne fine tiden. Det vil kreve at jeg utvikler min oppmerksomhet her og nå, min oppmerksomhet mot nuet og øyeblikket. Og det er vanskelig, – for det er så lett å tenke på fremtiden og det en skal gjøre – alle planene. Eller fortiden for den saks skyld. Eller å gruble og tenke på det som skjer i hverdagen. Så det å leve fullt og helt i nuet er vanskelig og krevende, fordi en samtidig kommer i kontakt med seg selv og sine egne følelser på godt og vondt. Men fullstendig tilstedeværelse vil også være utviklende hvis en klarer det.

20130408-221407.jpg
En liten pelargonia som er i ferd med å begynne å blomstre.

20130408-221413.jpg
Og disse har overvintret fra i fjor.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

One thought on “Vårtanker

  1. Nydelige bilder og herlig sagt Bodil! Alt i gestalt går ut på å være her og nå – og jeg er så enig med deg! Ha en veldig fin vårdag! Klem fra Cecilie

Leave a Reply