Lettvint krydderkake

Denne kaken er kjempegod, lett å lage og vil garantert falle i smak hos store og små. Jeg synes kaken passer spesielt godt til å ha med seg på hytta, f eks i påsken, den er holdbar og det er en stor oppskrift som gir mye kake. Videre er kaken fin å ha med seg i sekken når en skal ut på tur, en kan nyte den ved siden av en kopp kaffe fra termosen. Og hvis man vil skeie ut med et aldri så lite kakestykke til kaffen på sengen en tidlig morgen på hytta i påsken, så passer kaken perfekt:)
LETTVINT KRYDDERKAKE

150 g smør eller margarin
8 dl kulturmelk
5 dl sukker
3 ts kanel
1 ts nellik – malt
1 ss natron
1 liter hvetemel
1/2 pk rosiner

Stekes i langpanne 30×40 cm. 160 grader i en time.

Blant alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og avkjøl og bland i det tørre. Rør i kulturmelken litt etter litt, så det blir en glatt og jevn røre. Bruk evt kjøkkenmaskin. Bland i rosinene til slutt, og ha røren i en godt smurt og strødd form, evt en form kledd med bakepapir.
Trykk her for å printe ut oppskriften

20130323-190635.jpg

20130323-190650.jpg

Og som sagt en kjempefin kake å ha med på hytta, og med i sekken når en skal ut på tur:)

20130323-190722.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: