Litt av ei dame

20130319-231738.jpg

Lyst til å prøve en ny vri på bollebakingen? Da bør du prøve denne oppskriften her – nemlig oppskrift på baking av en bollekone! Ungene mine elsket å bake en slik bollekone da de var små. Det var virkelig en stor bakefavoritt hos oss, og vi har bakt mang en bollekone her oppgjennom årene. De fleste barn liker jo å bake boller, og bollebakingen blir ekstra morsom når man kan forme deigen til figurer. Noen ganger bakte vi bollekone til bursdager også. Da ble hun pyntet med melis, nonstop, lys og flagg.
Her følger oppskriften:

BOLLEKONE

6 dl melk
150 g margarin
1 pk gjær
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
Ca 2 l hvetemel
Evt 4 dl rosiner
egg til pensling

Pynt: evt kakeflagg, to rosiner til øyne og glasur av melis og litt vann. Steketemperatur: 250 grader
Steketid: 8 -10 min

1. Smelt margarinen i en kjele. Hell det i en bolle sammen med melken.Væsken skal være ca 37 grader.

2. Smuldre i gjæren, og bland i sukker, kardemomme, rosiner og hvetemel. Gjem litt av hvetemelet til utrilling av bollene. Arbeid deigen sammen. Settes til heving på et lunt sted i ca 30 minutter, eller til den er blitt dobbelt så stor.

3. Ta deigen ut bollen og arbeide den sammen. Trill 22 boller til kropp, armer og bein. En stor bolle til ansiktet, og tilslutt tre tynne pølser som flettes til hår.

4. Når alle bollene er på plass, settes brettet dekket med et håndkle til etterheving i ca 20 min. Pensle med egg, og sett på rosinøynene. Stek. Sett det varme stekebrettet på en rist da avkjøles det raskere.

5. Pynt bollekonen

20130319-231747.jpg

20130319-231755.jpg

Likte du denne oppskriften kan det også hende at du liker:

Verdens mest lettvinte boller

20130319-213954.jpg

Kanelboller og te ute i hagen

20130319-214200.jpg

2 kommentarer

  1. Hejsa! Har du erfaringer med, om man bage bollekonen aftenen før, eller bliver den så for tør?

    Kærligst Susanne 🙂

    1. Hei! Jeg har dessverre ikke noen erfaring med å bake bollekonen kvelden før, men det er ganske lite fett i deigen, så den kan kanskje bli tørr. Det aller beste er nok å fryse den ned på platen og varme opp igjen når den skal brukes. Lykke til:)😊

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: