Fredagskveld og kvinnedag

20130308-214338.jpg

Bare et lite blogginnlegg for å ønske alle mine blogglesere en riktig god helg! Takk nok en gang for at du titter innom! Her er det full avslapning i sofaen på fredagskvelden. Sitter og ser på Idol, et veldig bra program!! Det er en stund siden jeg så på sist, og jeg må si jeg synes deltakerne er superflinke! Men dommerne virker litt snillere nå enn de gjorde før, gjør de ikke? Jeg husker at jeg noen ganger har vært rasende på en og annen dommer:).

En forsinket gratulasjon også, sånn på tampen av dagen, til alle mine kvinnelige medsøstre! Kvinnedagen er internasjonal, og har etter min mening fortsatt veldig stor betydning for å fokusere på kvinners livsvilkår og interesser. Tenk så mange kvinner i verden som lever i ufrihet uten mulighet til å bestemme over eget liv og egen kropp. Det skjer fortsatt mange illegale aborter.
Og fortsatt diskrimineres mange jenter i forhold til gutter, f eks når det gjelder skolegang. Mange steder er det tvangsgifte, ingen rett til skilsmisse, eller arv. Og det skjer æresdrap.
Heller ikke i Norge er det likestilling fullt og helt. Mange kvinner lever med trussler og ufrihet – og får ikke tilstrekkelig beskyttelse. Og når det gjelder lønn, så lønnes menn systematisk høyere enn kvinner – selv om de gjør de samme oppgavene. Det er helt utrolig at det går an i Norge som ellers er kommet så langt på likestilling. Så som du skjønner – jeg mener at kvinnedagen fortsatt er meget viktig:)!

Men nå, enda en gang – ønsker dere en riktig god helg!

Klem fra Bodil

20130308-214348.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: