Så koselig med stiklinger

Jeg var en liten tur innom Plantasjen i går ettermiddag, og kom over disse koselige stiklingene av Pelargonia. Nå skal de plantes om i potter, og settes lyst i vinduskarmen, så håper jeg at det om en måned eller to blir fine Pelargonia ute i hagen. Det er veldig enkelt å kjøpe stiklingene på hagesenteret, men det er vel så enkelt å ta stiklinger fra planter selv, og lage nye planter på den måten. Stiklinger kan tas enten fra egne planter, både stueplanter og hageplanter, eller en kan få dem fra naboer eller venner. På denne måten kan en skaffe seg mange spennende planter som kanskje ikke er å få tak i på hagesenteret. Pelargonia f eks. egner seg veldig bra til å formere på denne måten. Ta en titt på denne artikkelen fra bladet Vi i Villa hvis du vil vite mer om plantedyrking fra stiklinger:

Gratis planter med stiklinger

20130225-222710.jpg
En liten stikling klar til å pottes om.

20130225-222720.jpg
Forhåpentligvis mange fine Pelargonia ute i hagen i sommer

20130225-222728.jpg
Ingen tvil om at våren er i anmasj på Plantasjen. Her er et helt bord fullt av ranukler i friske og vårlige farger.

Likte du dette innlegget kan også hende at du liker:

Engelsk pelargonia

20130225-230012.jpg

2 kommentarer

  1. Stiklinger skal visst stjeles for å få det beste resultatet 🙂 – og flere hagelag har egne dager og møteplasser hvor man bytter stiklinger. – eller kjøpe for en billig penge.

  2. He he Cecilie, det visste jeg ikke at stiklinger skal stjeles😊. Kanskje noe å prøve?😊. Nå er heldigvis stiklingene kommet over i større potter her!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: