Hageplanlegging for sommersesongen

20130127-230544.jpg

Det er så koselig å sitte på sene vinterkvelder å drive med litt hageplanlegging for den kommende hagesesongen. Ja, du leste riktig! Januar er faktisk tiden for å starte med litt hageplanlegging. For hvis en skal så planter selv, så er det lurt å begynne tidlig. Noen frø trenger ganske lang tid på seg, og bør derfor sås allerede i februar. Jeg for min del skal ikke så nå; venter nok til utpå forsommeren slik at jeg kan så direkte på friland. Men likefullt har jeg startet med litt hageplanlegging, i første omgang med å se gjennom frøkatalogen til det svenske firmaet Impecta, som kom i posten for en tid tilbake. Og det er virkelig mange spennede planter, blomster og grønsaker en kan så! Når det gjelder blomster har jeg nok best erfaring med de tradisjonelle ettårige sommerblomstene som jeg vet vil gro her i det relativt kalde strøket vi bor.(f eks ringblomst, erteblomst, kornblomst, blomkarse osv….) Impecta har en type frø som kalles “Topline” , det er sorter som er spesielt verdifulle og gode for dyrking – og noen av disse skal jeg prøve i år. Ellers blir det salat, reddiker, sukkerter og andre lettdyrkede arter i grønsak/urtehagen. Impecta har også økologiske frø, og frø fra planter som som er viktige for å bevare kulturarven. (f eks arter som er utrydningstruede).Kanskje jeg prøver noen av disse også, enten her i hagen eller på hytta. Over- og nedenfor kan du se noen bilder fra blomstringen i hagen tidligere sesonger. De røde/blå blomstene vet jeg ikke helt hva heter, men det var en frøblanding satt sammen spesielt for å trekke til seg humler og bier til hagen. Og det virket veldig bra, det virkelig summet i hagen den sommeren vi hadde disse blomstene!

20130127-230554.jpg

20130127-230751.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: