Hverdagsklassikere fra 70-tallet

20130126-171745.jpg

Her følger et lite innlegg om to virkelig gode og gamle designklassikere som jeg husker fra oppveksten på 70-tallet, nemlig serviset “Brunette” fra Stavangerflint, og bestikket “Skaugum” fra Skaugum bestikkfabrikk på Geilo.

Serviset “Brunette” er designet av Kåre Berven Fjeldsaa (1918 – 1991) kunstnerisk leder på Stavangerflint fra 1958 til 1968. “Brunette” er et av hans mest kjente serviser, og det var et veldig vanlig hverdagsservise i norske hjem på 60- og 70-tallet. Serviset er utført i tungt stengods, og det har en enkel og stilren design. Videre er det veldig funksjonelt, delene kan kombineres og brukes om hverandre. Jeg må innrømme at jeg har en forkjærlighet for dette serviset; det har en veldig god og enkel formgivning, og den brun/beige dekoren passer serviset godt. Det finnes forresten i andre farger også. Serviset er veldig praktisk, det er nemlig innholdsrikt, – både middags- kaffe- og teserviset har veldig mange forskjellige deler til ulike formål. Fortsatt er dette serviset ganske lett å få tak, i bruktbutikker eller på nettet. Jeg kjøpte både middags- frokost og kaffeservice fra litt forskjellige selgere på nettet, og for en billig penge, bare for noen få år tilbake.

Bestikket “Skaugum” er også en veldig god norsk design som har vært i produksjon i over 60 år, og som fortsatt er “still going strong”. Nå fås bestikket i flere utrolig stilfulle og lekre utførelser.
Mitt Skaugumbestikk, som er hvitt, har jeg hatt i over 20 år, – og gleder meg daglig over den flotte designen og det gode bestikket! Sjekk denne nettsiden hvis du vil vite mer om bestikket:
Skaugum-bestikk

20130126-171955.jpg

20130126-172005.jpg

20130126-172012.jpg

20130126-172018.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s