Et Goethe-sitat på en torsdag

20121127-072819.jpg

Denne gang slår jeg til med et sitat av Tysklands store dikter Johann Wolfgang von Goethe, og det på en helt vanlig torsdag. Et kjent sitat fra Goethes verker er nemlig som følger:

“Minst en gang om dagen bør vi høre en liten sang, lese et godt dikt, se et vakkert bilde, og – om mulig – si et par fornuftige ord”

Er ikke sitatet fint? Jeg synes det er en god tankevekker på at det er mye en kan gjøre selv for å berike sin tilværelse og lyse opp sitt sinn. Jeg synes sitatet er en god rettesnor for det å prøve se det litt mer gullkantede og lyse i tilværelsen. Tenk bare så mye vakker og gripende musikk, nydelige dikt og bilder det finnes i denne verden! Og ikke minst tror jeg er Goethes ord er viktig for det å utvikle sin sanselighet og skape noen stemninger – som også er viktig. Både for seg selv og for de en har rundt seg.
Så jeg har bestemt meg for å forsøke å gjøre Goethes ord til mine en stund fremover. Heretter skal jeg ha oppmerksomhet både på bra musikk, bilder og dikt. Og prøve å si noen fornuftige ord. Får vi håpe.

Nedenfor litt informasjon om Goethe. Bildet over viser forresten Goethe på besøk i Colosseum i Roma.

20130116-204743.jpg
Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832):
Tysk dikter, forfatter, humanist, og naturvitenskapsmann, som var den første til å uttrykke mange vesentlige verdier og ideer som skulle bli et viktig fundamentet for det 19. århundredes utvikling. Hans virke skulle få stor historisk betydning. Han skrev dikt hele sitt liv, essays, kritikk og vitenskapelige verker, fargelære, mineralogi, evolusjon og lingvistikk m.m. Mineralet goethitt er oppkalt etter han.
Alle hans store verk, f eks Faust er hyppig sitert.

2 kommentarer

  1. Takk for enda en koselig blogg Bodil! Ble han født allerede på 1700-tallet mon tro? Jeg hadde jo mye om Goethe og Schiller da jeg studerte tysk på Blindern. Fint å vite at du også øyne for ham og ikke minst fint for meg å børste støvet for meg selv;). klem fra Cecilie

  2. Hei Cecilie, naturligvis ble Goethe født på 1700-tallet, så jeg skal straks rette opp! Fint innimellom å kunne sjenke de gamle klassikere en tanke også:) Klem

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: