Hortensia – en flott stueplante

20130113-144434.jpg

Jeg har frisket litt opp i vinduskarmen igjen, denne gang med en flott Hortensia (Hydrangea macrophylla) Her er noen tips til stell av planten:

• Dette er en plante som trenger lys, og hortensia er faktisk en av de få stueplantene som tåler noe direkte sollys.
• Hortensiaen må aldri tørkes ut , men ei heller være klissvåt til enhver tid. Jevn fuktighet er stikkordet her. Vannes med lunkent vann..
• Gi gjerne blomsten en liten dusj med vann av og til.
• Gjødsles fra februar til oktober .
• Stuetemperatur er fint, men den kan også stå noe kjøligere. Ved litt kjøligere temperatur vil blomstringstiden kunne forlenges.

Og så en liten historie om hvordan planten fikk navnet sitt:
Det var den franske botanikeren Philbert Commerson som introduserte Hortensia til Europa. I 1766 var han på en oppdagelsesreise til Asia hvor bare menn fikk lov til å delta. Men Philbert smuglet med seg sin elskede Hortense Barré, ved at hun kledde seg ut som en mann og utga seg ut for å være hans tjener. I løpet av turen ble hun naturligvis avslørt. Men, uansett, i 1769 hadde de med seg en vakker plante tilbake. Og selvfølgelig ble den oppkalt etter den vakre Hortense.

20130113-144604.jpg

20130113-165541.jpg

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply