Uknadd loff

20130107-213735.jpg

Legger her ut oppskrift på en kjempegod loff; oppskriften heter «Uknadd loff» og er hentet fra kokeboka «God mat» av Anna Bergenstrøm. På søndag morgen måtte jeg sette i gang med å bake loffen. Det var nemlig helt tomt for brød i huset. Og som så mange ganger før falt valget på dette gode bakverket. Bakingen tar litt tid, men brødet blir desto bedre.

UKNADD LOFF

25 g gjær (1/2 pakke)
1 ts salt
(Gjerne en ss honning)
4 dl lunkent vann
8- 9 dl hvetemel
(1 dl solsikkekjerner)
( 1 ts støtt fennikel)

Begynn med å smuldre gjæren i en bakebolle. Ha i salt og gjerne en skje honning. Hell på litt av vannet og rør ut gjæren. Hell i resten av vannet.
Ha i alt hvetemelet ( samt eventuelt solsikkekjerner og fennikel) Rør sammen den løse deigen med en tregaffel og legg et håndkle over deigen slik at den ikke tørker under hevingen. La deigen heve på en trekkfri plass i 1-2 timer. Smør en bakeplate og hell forsiktig ut den hevede deigen rett på platen. Deigen skal ikke knas i det hele tatt. Varm stekovnen til 250 grader og la deigen heve mens ovnen blir varm – ca 20 minutter. Stek loffen midt i ovnen i 15 minutter. Senk varmen til 125 grader of stek videre i 15-20 minutter*. Avkjøl den ferdige loffen på en rist.

* på orginaloppskriften står det at loffen skal steke på 125 grader i 40-45 minutter. Min erfaring er at dette er altfor lang tid.

Trykk her for å printe ut oppskriften

20130107-213752.jpg

20130107-213801.jpg

Sendt av

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s