Tidlig julemorgen

20121229-120245.jpg

I dag har jeg stått tidlig opp, og nyter en rolig morgen foran tven – med en god kopp te. I hverdagen er det vanligvis ganske travelt for meg på denne tiden av døgnet, det blir sjelden tid verken til å få sett på nyheter eller å få lest aviser. Derfor er det deilig med litt ferie, og ha tid til begge deler. Nå er det denne ukens A-magasin jeg skal gå løs på, en publikasjon som representerer et ukentlig høydepunkt.

Og så lurer du kanskje på hva slags byste som står der i bakgrunnen og skuer utover en sådan romjulsmorgen? Bysten er en kopi som viser den greske guden Hermes (I romersk mytologi Merkur) – som i mytologien blant annet er gudenes budbringer, gud for -handel, tyveri, husdyrhold, veier, reise, herolder, gjestfrihet, diplomati, språk, skrift, overtalelse og mye mer!
I grunnen et helt ok selskap nå på morgenkvisten:)!.

20121229-120213.jpg

20121229-143024.jpg
Hermes med Dionysosbarnet, marmorstatue av Praxiteles fra ca. 325 f.Kr., 213 cm høy. Det arkeologiske museet i Olympia.

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply