Tidlig julemorgen

20121229-120245.jpg

I dag har jeg stått tidlig opp, og nyter en rolig morgen foran tven – med en god kopp te. I hverdagen er det vanligvis ganske travelt for meg på denne tiden av døgnet, det blir sjelden tid verken til å få sett på nyheter eller å få lest aviser. Derfor er det deilig med litt ferie, og ha tid til begge deler. Nå er det denne ukens A-magasin jeg skal gå løs på, en publikasjon som representerer et ukentlig høydepunkt.

Og så lurer du kanskje på hva slags byste som står der i bakgrunnen og skuer utover en sådan romjulsmorgen? Bysten er en kopi som viser den greske guden Hermes (I romersk mytologi Merkur) – som i mytologien blant annet er gudenes budbringer, gud for -handel, tyveri, husdyrhold, veier, reise, herolder, gjestfrihet, diplomati, språk, skrift, overtalelse og mye mer!
I grunnen et helt ok selskap nå på morgenkvisten:)!.

20121229-120213.jpg

20121229-143024.jpg
Hermes med Dionysosbarnet, marmorstatue av Praxiteles fra ca. 325 f.Kr., 213 cm høy. Det arkeologiske museet i Olympia.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: