Fairytale of New York – en av de bedre julesangene

20121216-180656.jpg

Her legger jeg ut en link til en litt annerledes, men veldig bra julesang; Fairytale of New York med The Pogues. En av de bedre julesangene innenfor sin sjanger, synes jeg. Følg linken og hør på sangen “Fairytale of NewYork:
http://www.youtube.com/watch?v=fLb213lak5s

«Fairytale of New York» er en populær julesang skrevet og fremført av den irske folk/punk-gruppen The Pogues. I tillegg til The Pogues medvirker den britiske sangerinnen Kirsty MacColl på innspillingen.

Sangen handler om to irske immigranter, som treffes i New York og blir forelsket. Mannen sitter i fyllearresten på julaften og minnes det turbulente forholdet, der forhåpningene om en lys fremtid ble ødelagt av alkohol- narkotikamisbruk. Tekststykket «Sinatra was swinging» antyder at historien utspiller seg en eller annen gang etter andre verdenskrig. Tittelen, tatt fra J. P. Donleavys roman A Fairy Tale of New York, ble valgt etter at sangen ble ferdigskrevet og innspilt.(i 1987)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: