Fairytale of New York – en av de bedre julesangene

20121216-180656.jpg

Her legger jeg ut en link til en litt annerledes, men veldig bra julesang; Fairytale of New York med The Pogues. En av de bedre julesangene innenfor sin sjanger, synes jeg. Følg linken og hør på sangen “Fairytale of NewYork:
http://www.youtube.com/watch?v=fLb213lak5s

«Fairytale of New York» er en populær julesang skrevet og fremført av den irske folk/punk-gruppen The Pogues. I tillegg til The Pogues medvirker den britiske sangerinnen Kirsty MacColl på innspillingen.

Sangen handler om to irske immigranter, som treffes i New York og blir forelsket. Mannen sitter i fyllearresten på julaften og minnes det turbulente forholdet, der forhåpningene om en lys fremtid ble ødelagt av alkohol- narkotikamisbruk. Tekststykket «Sinatra was swinging» antyder at historien utspiller seg en eller annen gang etter andre verdenskrig. Tittelen, tatt fra J. P. Donleavys roman A Fairy Tale of New York, ble valgt etter at sangen ble ferdigskrevet og innspilt.(i 1987)

Posted by

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Leave a Reply