Drømmen om en enklere jul

20121206-233141.jpg

Jeg leste at flere og flere velger å forlate en stadig mer stressende julefeiring, og heller går for en litt enklere feiring av jula. Noen drar til sydligere strøk, mens andre drar på hytta, enten egen eller leid. Blant annet blir Turistforeningens hytter i økende grad besøkt i julehøytiden – av folk som ønsker å feire jula litt annerledes.
Det å feire jul på hytte er veldig stemningsfullt; det gir høytid og ro, etter min mening.En får koblet av, får stillhet til ettertanke, og får tid til å gjøre mange hyggelige ting, som for eksempel å lese eller å gå på ski.

Også jeg valgte en slik type julefeiring for noen år tilbake; da feiret jeg jul på hytta på fjellet. Og det var virkelig spesielt og flott å være så nær naturen på en julekveld. Det var gnistrende kaldt og sol da vi juleaften formiddag gikk ut og fikk hugget oss et lite juletre. Som vi senere på dagen pyntet på en enkel og stilfull måte. Og ellers hadde feiringen alt hva en julaften vanligvis inneholder av god mat, gaver, kaker og julesanger. Den eneste lille forandringen vi gjorde var at vi byttet ut den ribba med pinnekjøtt, pga at stekemulighetene var litt begrenset. Og pinnekjøtt var et veldig bra alternativ! Senere på julekvelden ble det klar stjernehimmel; stjernene syntes så godt i møket. Det var nesten som om julebudskapet kom litt nærmere. Det var en absolutt minneverdig julekveld.

20121209-214357.jpg

2 kommentarer

    1. Tusen takk, Heidi! Det er artig å følge din blogg også:). Og kom gjerne en tur på besøk snart! Jeg har forresten tenkt meg på julekonserten deres den 21:)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: