Den ekte bryggerinissen

Barn og unge som vokser opp i dag tror sikkert at Bryggerinissen kun er et navn på en julebrus som leveres fra Hamar og Lillehammer bryggeri.(= Ringnes) Ihvertfall heter en av de mest populære julebrustypene “Bryggerinissens julebrus” fra dette bryggeriet. Men jeg kan fortelle dere at Bryggerinissen ikke bare er et navn på en julebrus, nissen finnes i virkeligheten også! Jeg har nemlig sett den med mine egne øyne, for mange år siden, da jeg var veldig liten:

20121130-163724.jpg
Det var stor stemning og ståhei da bryggerinissene kom kjørende med hest gjennom boligstrøkene på Lillehammer før jul. Alle ungene stormet ut av husene og løp etter nissene. Noen ganger tror jeg at nissene delte ut brus også, men ikke julebrus – for det fantes ikke da. Bryggerinissene var også et fast innslag i opptoget under julegateåpningen, og de dro rundt og besøkte skolene. Kanskje nissene bodde i bryggerikjelleren der Lillehammer bryggeri i sin tid holdt til? Det tror jeg. Og jeg tror at de likte seg veldig godt der, så lenge det var bryggeridrift på Lillehammer og de kunne høre sydingen og kokingen fra byens eget bryggeri. Men nå har de ordentlige bryggerinissene dessverre vært borte fra bybildet en lang stund. Jeg håper bare ikke at de har slått seg til borte i Hamar. Kanskje de kommer tilbake til Lillehammer snart?

20121207-200950.jpg

Bilde av bryggerinissene tatt i 1966 av min far.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: