Vafler

20121111-213919.jpg

Her legger jeg ut en veldig enkel og grei vaffeloppskift på gode vafler som er ganske lette dvs at det er lite fett og sukker i røren. Og så håper jeg å overbevise mine tre barn om at det å lage vafler ikke nødvendigvis innebærer at en må gå på REMA (eller andre butikker) for å kjøpe en pose med quick fix. Å lage vafler selv er superenkelt, og det er sannsynligvis mye sunnere også:)(Mindre e-stoffer??) Så her er oppskriften på enkle og greie hverdagsvafler.

HVERDAGSVAFLER
50 g smør eller margarin
5 dl mel
1/4 ts salt
6-7 dl melk
2 egg

(+ 1 til 2 ss sukker hvis du vil ha vaflene litt søte)

Smelt margarin eller smør og avkjøl. Bland mel og salt i en liten bolle. Hell halvparten av melken i. Rør til en klumpfri røre. Visp så i resten av melken. Visp i eggene og smeltet smør eller margarin. La røren svelle i ca. 30 minutter. Varm vaffeljernet og smør det før den første platen blir stekt. Stek vaflene gyldne. Server dem nystekt, eller legg dem på en rist. Smaker godt med syltetøy og lettrømme.

Trykk her for å printe oppskriften
—-

Der vi bodde før, hadde vi likegodt skrevet opp vaffeloppskriften på kjøkkenskapet, og i den tiden ble det laget mye vafler etter skoletid, det er sikkert.

20121110-134737.jpg

Materiale til å lage slike bokstaver, fås kjøpt på hobbybutikken.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: