Blomster fra hagen i november

20121104-135840.jpg

På sist søndag (den 4. november) plukket jeg inn det som sannsynligvis må være sesongens siste bukett fra hagen. Og som du kan se av bildet; det ble en veldig flott bukett! Blomsten heter “Evigbergknapp” sedum “Herbsfreude”, ofte kalles den også “Hagesmørbukk”
Her hos meg begynte den først å blomstre med store klarrosa blomster i oktober, og før det det var knoppene hvite et par måneder. Den står i halvskygge, og høyden er ca 50 cm. Blomsten skal visstnok ha en sårhelende effekt, særlig på brannsår.
På svensk heter blomsten kjærlighetsurt, og det skyldes at blomstene kan stå lenge og holde seg bra. Den passer derfor godt for kjærestepar å gi hverandre som gave, for så lenge blomsten står friskt er det ingen fare med kjærligheten. En kan visstnok spå i den også, men jeg vet dessverre ikke hvordan:)

20121104-145622.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: