Engelsk pelargonia

20121027-182240.jpg

Selv om vinteren nærmer seg med stormskritt, så er det full blomstringstid her i huset om dagen. Det skyldes nok ikke annet enn at plantene mine ikke likte den kalde sommeren i år, og begynte å blomstre først når de kom inn i varmen.
På bildet ser du min engelske pelargonia i full blomst.

Engelsk pelargonia er en gammel klassiker, som i mange år ble sett på som en litt kjedelig bestemorblomst, men som nå er tilbake for fullt. Blomstene er store og romantiske, og minner en om en svunnen tid. Engelsk pelargonia kommer i mange friske farger, og har rik blomstring. Min plante har utrolig nok overlevd i flere år hos meg, og jeg antar at det kommer av at den sjelden vannes, og at den ikke står i direkte sollys. I løpet av året trenger den en liten periode på 8-10 grader for å danne nye blomsteranlegg.

Ellers er pelargonia generelt planter som mange liker og er opptatt av. Det finnes veldig mange forskjellige og spennende typer. Her er link til en god norsk side om pelargonia. http://www.pelargonia.no/

20121027-182510.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: