En flott spireahekk

20121021-084410.jpg

Bjørkebladspirea (Spirea betulifolia ‘Tor’ E) er en plante jeg er meget godt fornøyd med ute i hagen. Siden jeg har en ganske liten hage, så er jeg stadig på utkikk etter vekster som ikke blir så store. Og i så måte, passer Bjørkebladspirea ypperlig. Den blir ikke så veldig stor ca 80 -100 cm, og tilsvarende bred. Det beste ved den, er imidlertid at den er så varierende gjennom sesongen. På våren får den friske og fine blader, og i juni og juli hvite blomster. Utover sommeren står den der som en vanlig grønn hekk, før den på høsten stråler opp i flotte høstfarger. Jeg bruker både grener og blomster fra planten i buketter, og det blir veldig fint. Hos meg står Bjørkebladspirea som en lav hekk ved siden av en skiferplatting, og planten gir en fin lav avgrensning mot hagen. Den står i sol/halvskygge, og trives bra, og har videre også god vinterherdighet; H8. Spirea betulifolia ‘Tor’ er godkjent som norsk E-plante, det betyr at den vokser spesielt godt i vårt klima, og at den blir oppformet under kontrollerte forhold.
Forresten så er Bjørkebladspirea oppkalt etter guden Tor, han som rådet over tordenværet. Tor sitt humør var kjent for å være varierende, så også med Bjørkebladspirea ‘Tor’! Den gir deg variasjon gjennom hele sesongen:).

http://www.nrk.no/hage/?action=Plant&plantId=363

20121021-084432.jpg

20121021-101808.jpg

20121021-101823.jpg

Sendt av

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Legg inn en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s