En flott spireahekk

20121021-084410.jpg

Bjørkebladspirea (Spirea betulifolia ‘Tor’ E) er en plante jeg er meget godt fornøyd med ute i hagen. Siden jeg har en ganske liten hage, så er jeg stadig på utkikk etter vekster som ikke blir så store. Og i så måte, passer Bjørkebladspirea ypperlig. Den blir ikke så veldig stor ca 80 -100 cm, og tilsvarende bred. Det beste ved den, er imidlertid at den er så varierende gjennom sesongen. På våren får den friske og fine blader, og i juni og juli hvite blomster. Utover sommeren står den der som en vanlig grønn hekk, før den på høsten stråler opp i flotte høstfarger. Jeg bruker både grener og blomster fra planten i buketter, og det blir veldig fint. Hos meg står Bjørkebladspirea som en lav hekk ved siden av en skiferplatting, og planten gir en fin lav avgrensning mot hagen. Den står i sol/halvskygge, og trives bra, og har videre også god vinterherdighet; H8. Spirea betulifolia ‘Tor’ er godkjent som norsk E-plante, det betyr at den vokser spesielt godt i vårt klima, og at den blir oppformet under kontrollerte forhold.
Forresten så er Bjørkebladspirea oppkalt etter guden Tor, han som rådet over tordenværet. Tor sitt humør var kjent for å være varierende, så også med Bjørkebladspirea ‘Tor’! Den gir deg variasjon gjennom hele sesongen:).

http://www.nrk.no/hage/?action=Plant&plantId=363

20121021-084432.jpg

20121021-101808.jpg

20121021-101823.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: