Vårblomstrende løk i jorda

20121021-121303.jpg

Jeg kom meg ut til Plantasjen i en lynende fart her om dagen, siden en titt ut av vinduet ikke levnet noen tvil om at vinteren snart er her, – det hvite som kom ned fra himmelen var umiskjennelig snø. Og jeg synes jo det er veldig fint med løkplanter som lyser opp tilværelsen på våren, så da måtte jeg bare få farten opp, og dra ut for å få handlet inn blomsterløk.
Det å plante blomsterløk er en veldig trivelig aktivitet om høsten synes jeg, og den passer både for voksne og barn. Barn synes ofte det er artig å grave i jorda, og de liker også å se resultatet om våren, løker som titter opp i all sin fargeprakt.
Det er ikke så vanskelig å plante løk, men for å lykkes er det noe en bør huske på:

– Blomsterløken må plantes i løpet av oktober, eller i god tid før frosten kommer, slik at den får tid til å danne røtter.
– Blomsterløker har forskjellig blomsterperiode, så hvis en er litt bevisst på dette når en handler inn løk så kan en få blomstring fra tidlig vår, til langt utpå sommeren.
– Løken må settes med spissen opp og jorda bør ikke være for fuktig. (Jeg har bommet på begge deler mang en gang)
– Det er viktig å lese på pakken hvor dypt i jorden løkene skal plantes.
– Det er alltid en fordel (men ikke et must..) å forbedre jorda som løkene skal settes i litt, f eks med god plantejord eller kompost.

I år som tidligere har jeg satt forskjellige fargeblandinger i de ulike bed, rosa og lilla i noen, rødt og gult i andre. Jeg synes det er finest hvis løkene settes i grupper.

Nytt av året er at jeg også har satt blomsterløker i krukker. Jeg håper jeg lykkes med dette, i hvertfall var det mange gode tips i denne artikkelen:
http://mobil.svd.se/c.jsp?item=http%3A%2F%2Fblog.svd.se%2Ffeed%2Fsvd-feed-engine%3Fblog%3Dtradgard%26post%3Dsatt-tulpanlokarna-i-kruka%26mobile%3D1&cid=25514911&mredirectsrc=www.svd.se

Og hvis vinteren ikke blir så kald og hard her, så blir resultatet forhåpentligvis slik utpå våren en gang:

20121021-102143.jpg

20121021-102159.jpg

20121021-102124.jpg

2 kommentarer

  1. Hei hei!
    Ville bare takke for alle gode tips og ideer jeg har fått her til planting av både blomster og løk 🙂
    Gleder meg til å følge deg videre å se hva som kommer☺
    Ta gjerne en tur innom min blogg en gang 😉
    Hilsen ei som håper at hun får en fin hage til sommeren ☺

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: