Vårstemning i oktober

20121020-160011.jpg

Det et stor (vår)stemning her i huset om dagen, fordi min påskekaktus-, som vanligvis bare blomster ved påsketider, plutselig har fått det for seg at det er vår, og har begynt å blomstre! Og det er jo veldig hyggelig, for her går jeg og psyker meg opp for å komme meg gjennom den mørke novembermåneden, og så tror plutselig påskekaktusen at det er vår og påske!

Fra spøk til alvor, så er forklaringen ganske enkel. Alle påskekaktuser trenger en liten kuldeperiode, samt en periode med lite næring, for å kunne blomstre. Jeg satte kaktusen ut i hagen i sommer, og glemte den helt. Siden sommeren var både kald og våt her, så trodde sikkert påskekaktusen, i sin uforstand, at det var vinter, Og begynte dermed å blomstre med en gang jeg tok den inn i varmen.

Men jeg har bestemt meg for å la meg inspirere av påskekaktusen, og vil prøve å skape en aldri så liten følelse av vår tiltross for at vi skriver oktober. Det blir nok kylling til middag en av dagene denne uken. Dog ikke en søt liten påskekylling. Der går grensen.

20121020-161204.jpg

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: